Delta ACM, constructorul metroului din Drumul Taberei, afaceri de 106 mil. lei în 2015

Autor: Alina-Elena Vasiliu 23.06.2016

Constructorul bucureştean Delta ACM, care se ocupă de lucrările la magistrala de metrou din Drumul Taberei, a raportat afaceri 472 de milioane de lei

(106,1 mil. euro) în 2015 şi un profit de 15,2 milioane de lei (3,4 mil. euro), însă proprietarul companiei, omul de afaceri Florea Diaconu, spune că domeniul construcţiilor nu asigură profitabilitate pentru companiile care activează în piaţă.

Delta ACM 93 cuantifică în prezent doar activitatea de construcţii, celelalte departamente - de transporturi, proiectare, logistică, reparaţii etc. - activând fiecare pe firme diferite. Astfel, cei peste 1.000 de angajaţi ai grupului au fost repartizaţi pe entităţi separate.

Delta ACM 93 este una dintre firmele locale care au mizat în ultimii ani pe extinderea în străinătate, în contextul în care piaţa locală a construcţiilor a înregistrat un declin de circa 45% pe timp de criză, iar proiectele noi, fie de stat sau private, au fost din ce în ce mai puţine. După ce şi-a adjudecat proiecte în ţări din Orientul Mijlociu şi din Africa, compania a decis în 2014 să înfiinţeze subsidiare în Austria şi Germania, prin care să intre în domeniul construcţiei de case pasive, cu consum redus de energie.