CBRE preia Bistriţa Retail Park pentru consultanţă

Autor: Alina-Elena Vasiliu 23.06.2016

Compania de consultanţă imobiliară CBRE a devenit consultant exclusiv pentru închirierea proiectului Bistriţa Retail Park, care se va dezvolta în Bistriţa începând din acest an. Construcţia va fi definitivată în trimestrul al doilea al anului viitor.

“Bistriţa este un oraş cu potenţial ridicat pentru retail, iar acest lucru este confirmat de interesul retailerilor pentru proiectul nostru. Ancora de food este deja securizată şi va avea 6.000 mp. După expansiunile din oraşele mari, retailerii iau deja în calcul şi oraşele cu până în 100.000 de locuitori, iar Bistriţa este un exemplu de succes pentru dezvoltarea retailului local”, spune Carmen Ravon, head of retail leasing în cadrul CBRE România.

Bistriţa Retail Park are 15.000 mp suprafaţă totală închiriabilă şi va fi dezvoltat de Element Development. Pe lângă acest proiect, CBRE este consultant exclusiv pentru mallurile Veranda şi ParkLake, care vor fi inaugurate anul acesta în Capitală.

“Bistriţa Retail Park este un proiect care răspunde nevoilor consumatorilor din această aglomerare urbană şi comercială din Bistriţa şi din întreaga regiune de nord-vest”, spune şi Ionuţ Dumitrescu, director Element Development.

Bistriţa este un oraş turistic cu o putere de cumpărare ridicată şi o rată a şomajului redusă, 3,5%, aproape la jumătate faţă de media pe ţară, 6,5% în noiembrie 2015.

CBRE este, de asemenea, consultant pentru Sun Plaza din Bucureşti, Polus Center din Cluj, Maritimo Shopping Center din Constanţa, Felicia Shopping Center din Iaşi, Gold Plaza din Baia Mare şi Piteşti Mall.