Uber atacă şi mai puternic piaţa din România

Autor: Ioana Nita 01.07.2016
Uber România, subsidiara locală a companiei americane care le oferă utilizatorilor de smartphone-uri un serviciu de transport alternativ celui de taxi, a încheiat un parteneriat cu firma de leasing de origine olandeză LeasePlan, astfel încât persoanele care nu au maşină pot deveni şoferi Uber prin achiziţia unui autoturism în leasing.

„Noi credem că fiecare din şofer partener al Uber este un antreprenor, alegând să valorifice oportunitatea de a câştiga un venit în plus, cu timpul şi maşina lor. Prin parteneriatul cu LeasePlan, oferim posibilitatea şi celor care nu au maşină să devină propriul lor şef şi să beneficieze de un automobil nou pe care îl pot folosi, atât pentru Uber, cât şi pentru călătoriile cu familia sau prietenii”, a declarat Nicoleta Schroeder, directorul general al Uber România.

Persoanele care vor să devină şoferi Uber, atât pentru serviciul UberX, cât şu pentru UberSelect, au posibilitatea de a contracta un leasing operaţional la costuri cu circa 30% mai mici decât ofertele disponibile pe piaţă, potrivit reprezentanţilor locali ai Uber. Contractele de leasing se încheie direct între şofer şi compania de leasing pe o perioadă de un an, planurile tarifare propuse de LeasePlan încadrându-se între 240 şi 700 euro pe lună fără TVA, în funcţie de valoarea maşinii şi numărul de kilometri contractaţi.

Rata lunară acoperă costurile cu taxa de înmatriculare, reviziile, impozitul, taxele de service, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), asigurarea Casco şi deprecierea maşinii.

Viitorii şoferi Uber pot începe să lucreze în circa o săptămână dacă maşina aleasă este déjâ pe stoc. Aceştia au posibilitatea de a alege între modelele Volkswagen Jetta, Skoda Rapid şi Skoda Octavia. Maşina poate fi folosită şi în scopuri personale, aplicându-se aceeaşi limită de kilometri.

De la lansarea serviciului în România, în luna februarie anul trecut, Uber a atras 100.000 de utilizatori care folosesc activ aplicaţia mobilă dedicată pentru transportul în Bucureşti.