Asigurătorii mari au renunţat la peste 600 de oameni anul trecut

Autor: Anelis Baciu 05.07.2016

Cei mai mari nouă asigurători locali după primele subscrise au tăiat aproape 8% din numărul locurilor de muncă anul trecut şi au rămas cu un total de 8.240 de salariaţi, fapt care arată că procesul de restructurare nu s-a finalizat, deşi au trecut şapte ani de la criză.

Şapte din nouă cei mai mari asigurători şi-au redus echipele de personal în 2015.

Cea mai mare restructurare a fost efectuată de Asirom, de unde au plecat 192 de oameni. Numărul de angajaţi ai Asirom s-a redus cu circa 18% pe parcursul anului trecut, până la 890 de persoane.

Reduceri au înregistrat şi Uniqa şi Carpatica Asig. Uniqa a renunţat la 132 de angajaţi, în timp ce Carpatica Asig, companie aflată în procedură de rezoluţie, a dat afară 88 de persoane.

Pe de altă parte, cea mai mică scădere a numărului de angajaţi, de numai 4%, a fost marcată de Groupama, asigurătorul francez ajungând la un număr mediu de salariaţi de 1.511 anul trecut. Grou­pama este cel mai mare angajator, deşi ca volum de prime subscrise se află abia pe poziţia a treia în piaţa de asigurări. În topul asigurătorilor după numărul de angajaţi urmează apoi Allianz-Ţiriac (1.421 salariaţi) şi Omniasig (1.238 salariaţi).

Industria asigurărilor a fost nevoită să se restructureze în condiţiile în care în ultimul deceniu a funcţionat numai pe pierdere, ceea ce i-a forţat pe acţionari să majoreze capitalul în mai multe rânduri.