Firma care administrează reţeaua de fibră optică din Cluj a avut cea mai mare creştere a afacerilor din grupul RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu 06.07.2016
Cluj Fiber Optic Integrator SRL (CFO Integrator), compania care realizează reţeaua subterană de fibră optică din Cluj-Napoca, a înregistrat în anul 2015 cea mai mare rată de creştere a cifrei de afaceri dintre toate companiile care fac parte din grupul controlat de acţionarii companiei de cablu RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de cablu TV şi internet fix, conform datelor raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice şi disponibile pe site-ul instituţiei.

CFO Integrator a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 8,38 mil. lei (1,9 mil. euro), în creştere cu 110% faţă de anul precedent şi un profit net de 2,4 mil. lei. Compania CFO Integrator a fost înfiinţată în 2007, în urma câştigării licitaţiei organizate de Primăria Cluj-Napoca în vederea construirii unei reţele de fibră optică subterană pe întreaga suprafaţă a ora­şului. În ianuarie 2008, CFO Integrator a semnat contractul de asociere în participaţiune cu Primăria Cluj-Napoca pe o durată de 20 de ani. În 2014 RCS&RDS a de­venit unicul acţionar al CFO Integrator după ce iniţial ope­ratorul de cablu preluase un pachet minoritar de titluri. Pri­mă­ria din Cluj trebuie să primească timp de 20 de ani o redevenţă de 1% din veniturile obţinute de CFO Integrator.

Energiafoto şi Delalina, companiile din portofoliul RCS&RDS care au ca obiect de activitatea producţia de energie electrică, au înregistrat anul trecut un business cumulat de 11 mil. lei şi un profit net de 5,6 mil. lei.