Centrul de Sport, construit cu 3,7 milioane euro la marginea Craiovei, nu are autorizaţie ISU

Autor: Mediafax 07.07.2016

Complexul sportiv a fost inaugurat la sfârşitul lunii iunie fără a avea autorizaţie de securitate la incendiu, aceasta deşi dispune inclusiv de o nocturnă. Situaţia a fost semnalată, joi, în Consiliul Judeţean, când administraţia doljeană a aprobat prelungirea finalizării proiectului, până în luna noiembrie, pentru obţinerea avizelor de funcţionare.

Directorul Direcţiei de Afaceri Europene din cadrul Consiliului Judeţean Dolj, Ileana Măjină, a explicat că iniţial nu a fost nevoie de autorizaţia de securitate la incendiu, acest lucru fiind solicitat odată cu modificarea legislaţiei după incendiul de la Colectiv.

„Noi avem hârtie scrisă de la ISU Oltenia, la depunerea documentaţiei şi începerea proiectului, până în primăvara acestui an, în care ni s-a comunicat că nu este necesar avizul ISU. După ce a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor, ISU a revenit şi ne-a cerut în primăvara aceasta să obţinem aviz ISU. Noi am depus documentaţia pentru avizul ISU”, a precizat Ileana Măjină.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au declarat, pentru MEDIAFAX, că autorităţile judeţene au făcut deja demersuri pentru obţinerea autorizaţiei.

„S-a depus documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei. Colegii noştri de la Avizare vor merge în teren pentru a verifica dacă ce este trecut în documentaţie se regăseşte la faţa locului”, a declarat Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

În plus, centrul turistic nu dispune de o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, iar aceasta ar urma să fie construită în următoarea perioadă, după cum a afirmat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

„Acolo urmează să mai fie construită o rampă pentru persoanele cu handicap care să poată să ajungă la instalaţiile de recuperare. La vremea respectivă, arhitectul nu era obligat să le treacă în proiect şi s-a scăpat acest lucru. Am zis că mai bine rămânem cu el aşa-zis neterminat decât să vină alte controale apoi şi să fim în neregulă”, a declarat Ion Prioteasa.

Complexul Turistic şi de Agrement este situat la ieşirea din Craiova spre Piteşti, vizavi de aeroport. Acesta se întinde pe patru hectare şi cuprinde terenuri de sport, piste de bowling, biliard, saună, sală de fitness, dar şi un perete de căţărat. Centrul dispune şi de o nocturnă omologată UEFA, după cum susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj.

Investiţia a fost realizată prin Programul Operaţional Regional şi s-a ridicat la 3,7 milioane euro, 50% reprezentând finanţare europeană nerambursabilă, iar 50% fiind cofinanţare asigurată de CJ Dolj.

Baza se află în administrarea Centrului Sportiv Judeţean Ştiinţa „U” Craiova.