Băsescu, tinerilor moldoveni: Parlamentul României ar vota unirea cu Moldova în 24 de ore

Autor: Cătălina Mănoiu 08.07.2016

“În ce mă priveşte am convingerea că unirea se va produce mai devreme sau mai târziu. Orice ţară are dreăptul să-şi decidă soarta, iar Republica Moldova va deveni parte a României la un moment dat. Nu prin forţă, nu prin poveşti, ci prin voinţa populaţiei, prin voinţa românilor din stânga Prutului. Sunt convins că în România unirea s-ar vota prompt de către Parlament dacă mâine ar fi convocat să voteze numirea ar face-o. (…) Un vot în Parlamentul României îl aveţi în 24 de ore. Mai trebui votul în Parlamentul de la Chişinău”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în cadrul unei întâlniri cu 50 de tineri din Republica Moldova, veniţi în România prin programul “Cunoaşteţi ţara”, la sediul PMP.

Traian Băsescu a afirmat că unirea este soluţia pentru intrarea Republicii Moldova în UE.

“Soluţia şi pentru Republica Moldova este unirea cu România pentru a intra în UE, dar şi pentru a pune capăt unei decizii a doi criminali, Hitler şi Stalin, care (…) au stabilit că Basarabia trebuie să devină parte a Uniunii Sovietice. Nu putem trăi la nesfârşit după decizia a doi criminali”, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a explicat că tinerii sunt veniţi în România în cadrul unui program “Cunoaşte-ţi ţara” finanţat de un grup autonom de oameni din Republica Moldova, programul fiind derulat din anul 2012. Tinerii suportă însă costurile de transport.

“Obiectivul organizatorilor este să-i facă în primul rând pe tineri să cunoacă România şi pentru a spori sentimentul unionist în rândul generaţiei tinere, pentru că ea va face unirea. Marea problemă a tinerilor şi a populaţiei din Republica Moldova este lipsa canalelor în limba română. 80% din mass-media din Republica Moldova este de limbă rusă în condiţiile în care limba română a fost declarată de Curtea Constituţională ca limbă oficială în Republica Moldova”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul şef de stat s-a înfrăţit şi cu două tinere din delegaţie, Veronica şi Valeria.

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au primit recent cetăţenia Republicii Moldova.