Dacia, cea mai mare companie din România, renunţă la Tinmar şi ia energie de circa 20 de milioane de euro de la grupul ceh CEZ

Autor: Roxana Petrescu 12.07.2016

Contractul are o durată de un an, iar cehii au câştigat, pe lângă uzina de la Mioveni, şi alimentarea cu energie a centrului Renault de la Titu.Dacia, cea mai mare companie din România şi principalul exportator local, va lua timp de un an de zile energie de la cehii de la CEZ. Augustin Oancea, antreprenorul care controlează Tinmar Ind, cel mai mare furnizor privat de energie, pierde astfel unul dintre clienţii importanţi din portofoliu, chiar dacă a participat la licitaţia organizată de constructorul auto.

„Începând cu data de 1 iulie furnizorul de energie electrică al grupului Renault România, principalul producător auto din România, este CEZ Vânzare“, au anunţat ieri rezentanţii CEZ Vânzare, companie care face parte din grupul CEZ România. Cehii alimentează cu energie circa 1,4 milioane de consumatori din regiunea Olteniei. Contractul câştigat cu francezii de la Renault prevede alimentarea uzinei Dacia şi a Centrului Tehnic Titu al Renault Technologie Roumanie.