Cel mai mare proprietar de malluri din România a strâns 156 de milioane de euro de la acţionari în câteva ore: Banii vor fi folosiţi pentru achiziţii viitoare

Autor: Alina-Elena Vasiliu 13.07.2016

Compania sud-africană de real-estate NEPI a primit 156 de milioane de euro de la acţionarii din Africa de Sud, bani care vor fi folosiţi pentru noi achiziţii şi parţial pentru a refinanţa achiziţia centrului comercial Forum Usti nad Labem din Cehia, anunţată în luna aprilie, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul companiei.

Pe zona de retail, NEPI are pe piaţa locală proiectele Mega Mall, Promenada Mall, Iris Titan Shopping Center, Vulcan Value Centre în Capitală, precum şi alte proiecte în ţară: City Park în Constanţa, Shopping City Deva, Brăila Mall, Vulcan Value Centre, Shopping City Galaţi, Piteşti Retail Park, Ploieşti Shopping City, Shopping City Târgu Jiu, Shopping City Timişoara, Severin Shopping Center, Aurora Shopping Mall din Buzău, la care se adaugă şi cel recent achiziţionat, Shopping City Sibiu.

Compania mai are şi alte centre regionale în ţară, toate având ca ancoră alimentară hipermarketuri Kaufland sau Carrefour. Grupul intenţionează să extindă suprafeţele pe care le are în Sfântu Gheorghe şi Vaslui, unde operează deja astfel de centre regionale.

La nivel de grup, NEPI a achiziţionat şi un teren de 3,3 hectare în Novi Sad, Serbia, pe care intenţionează să dezvolte un mall de aproximativ 50.000 de metri pătraţi închiriabili. Spaţiul are o deschidere de 300 de metri liniari şi vedere la două mari bulevarde, iar termenul de finalizare este anul 2018. În Serbia, NEPI mai are un singur proiect de retail – Kragujevac Plaza, achiziţionat în 2014.