Încă un salariu din Petrom a ieşit la iveală: şefa pe energie a companiei, actual secretar de stat în Ministerul Energiei, avea 6.600 euro/lună

Autor: Roxana Petrescu 14.07.2016

Corina Popescu are o experienţă de peste 25 de ani în domeniul energetic, fiind considerată unul dintre cei mai buni specialişti din sector.

Corina Popescu, cea care la finalul anului trecut a preluat funcţia de secretar de stat în Ministerul Energiei, a încasat în 2015 circa 354.000 de lei, aproape 6.650 de euro pe lună, din funcţia de şef al depar­tamentului de Power Assets din cadrul Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, suma fiind completată şi de veniturile din activitatea de trading.

Corina Popescu a părăsit Pe­trom la finalul anului trecut, de­venind secretar de stat în Ministerul Energiei. Potrivit informaţiilor pu­blicate pe site-ul instituţiei, ea a ocu­pat funcţia de şef al depar­ta­men­tului de Power Assets din Petrom în perioada august-decembrie 2015. Anterior, în perioada februarie 2011-iulie 2015, Corina Popescu a fost directorul sucursalei din Bu­cu­reşti a OMV Trading, braţul de co­merţ cu energie al austriecilor de la OMV, acţionarul majoritar al Pe­trom. Corina Popescu are o expe­rienţă de peste 25 de ani în domeniul ener­getic, fiind considerată unul din­tre cei mai buni specialişti din sector.