Mai mulţi medici de la Spitalul de Arşi vor fi audiaţi de procurori

Ziarul Financiar 14.07.2016

"Urmează să se stabilească condiţiile şi cauzele în care s-a produs decesul celor două persoane. În prezent se efectuează activităţi de cercetare pentru stabilirea datelor concrete privind atât transfuzia, cât şi igienizarea, cu sprijinul autorităţilor competente", au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus ridicarea documentelor medicale necesare în cele două dosare, urmând să fie audiat personalul medical şi auxiliar implicat în cele două cauze, au precizat aceleaşi surse.

Poliţiştii de la Capitală au ajuns joi dimineaţa la Spitalul de Arşi unde fac cercetări şi ridică probe.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis dosar de moarte suspectă după apariţia unei înregistrări cu un pacient internat în Spitalul de Arşi, pe rănile căruia se aflau larve.

De asemenea, şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti fac verificări joi la Spitalul de Arşi, pentru a verifica situaţia în urma publicării, pe site-ul tolo.ro, a imaginilor cu un pacient pe rănile căruia se aflau larve. Pacientul în cauză a decedat, anunţă aceeaşi sursă, care mai precizează că autorul înregistrării este un medic ce a insistat ca filmul să fie făcut public.

"Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim?!”, se întreabă medicul, citat de tolo.ro.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un alt dosar, de această date pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la Spitalul de Arşi din Capitală după o transfuzie sanguină greşită, cazul fiind analizat şi de Ministerulul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi că ia în considerare relocarea Spitalului de Arşi, iar pe termen scurt a decis închiderea Unităţii de Transfuzii Sanguine, având în vedere problemele înregistrate în clinica respectivă.

Ministrul Sănătăţii a recunoscut, după apariţia imaginilor cu un pacient care avea larve pe răni, că a luat de trei ori în considerare varianta închiderii Spitalului de Arşi.