ProMotor: Top 10 greşeli pe care le fac frecvent proprietarii de maşini

Autor: Promotor 14.07.2016

În clipul video de mai jos cei de la ChrisFix ne arată, pas cu pas, 10 greşeli pe care şoferii le fac frecvent când vine vorba de maşinile lor. Deşi pe moment ele par banele, în timp ele pot duce la probleme grave care se vor răsfrânge implict asupra bugetului. Iată care sunt acestea

1. Pornirea de pe loc cu motorul neîncălzit

Vedem des cum unii pleacă cu maşina după ce abia i-au pornit motorul. Este recomandat ca motorul să fie lăsat să meargă macar 10 sau 20 de secunde pentru ca uleiul să ajungă la componentele esenţiale. Maşinile vechi ar trebui lăsate mai mult, iar când temperatura scade sub zero încălzirea se va face abia după 30 de secunde. Din cauza temperaturii scăzute uleiul se îngroaşă, aşa că are nevoie de încălzire pentru a ajunge la parametri normali.

2. Supraturarea unui motor rece

Există şoferi care deşi abia au pornit maşina şi au plecat cu ea la drum, şi pe lângă că nu aşteaptă ca motorul să se încălzească, îl accelerează brusc. După cum spuneam şi la punctul 1, maşina are nevoie de încălzire, şi abia după aceea putem să ne folosim de ea fără a-i provoca prematur vreo stricăciune.

 Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro