Atunci când maşinile sunt folosite drept arme. Ce pot face autorităţile pentru a preveni pătrunderea cu vehicule în locurile publice

Autor: MEDIAFAX 15.07.2016

De-a lungul timpului, sute de persoane au decedat şi alte mii au fost rănite în urma unor atacuri în care au fost utilizate maşini drept arme letale, informează The Wall Street Journal. Întrebarea este pot fi prevenite atacuri de genul celui din Nisa?

Dacă vrem să trăim în societăţi libere, cu locuri publice deschise, atunci nicio măsură de securitate nu poate exclude toate riscurile. Însă sunt metode eficiente de a bloca accesul maşinilor în zone publice iar unele şi-au dovedi eficienţa, scrie corespondentul de politică administrativă al BBC, Dominic Casciani.

Cu o atenţie sporită, oraşele se pot apăra cu soluţii creative, în special bariere şi bolarzi stradali capabili să reziste la impactul direct – să oprească un camion de la a-şi atinge scopul. Oricine trece pe lângă Parlamentul din Marea Britanie a observat barierele care îl înconjoară. Deja spaţiile publice din multe locuri din oraşele britanice au dispozitive anti-vehicule.

În investigaţiile pornite de autorităţile din Franţa pe tema cum a putut să fie posibil un asemenea masacru, ele trebuie să să se întrebe dacă au făcut suficient de multe lucruri pentru a se pregăti şi a se proteja în faţa unor asemenea atrocităţi.

Citiţi aici continuarea