MAE: Minorul internat la Nisa, identificat şi în stare stabilă. Continuă căutarea părinţilor

Autor: Mediafax 16.07.2016

''În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoţit rudele în cursul vizitei la spital şi a discutat cu medicii curanţi. De asemenea, la faţa locului se află şi ambasadorul României în Franţa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluţia fiind unul pozitiv. Reprezentanţii misiunilor diplomatice române din Franţa menţin legătura cu personalul medical şi vor monitoriza evoluţia stării de sănătate'', informează MAE prin intermediul unui comunicat.

Verificările cu privire la situaţia celorlalţi doi cetăţeni români daţi dispăruţi, părinţii minorului, continuă, în condiţiile în care operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze nu au fost finalizate.

Ambasada României la Paris şi Consulatul General al României la Marsilia menţin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autorităţile franceze.