Inspectorii fiscului grecesc vor întinde capcane evazioniştilor din industria hotelieră

Autor: Bogdan Cojocaru 18.07.2016

 

 



Secretariatul general al veniturilor publice din Grecia investighează 1.545 de hoteluri în ceea ce priveşte preţurile şi rata de ocupare, scrie publicaţia Kathimerini. Acolo unde va fi nevoie, inspectorii se vor prezenta ca oaspeţi pentru a stabili dacă hotelul respectiv declară cifre reale şi dacă plăteşte taxele potrivite.

Autorităţile au declanşat deja o verificare mai amplă a website-urilor de acomodare precum Booking.com şi TripAdvisor pentru a verifica rata de ocupare a hotelurilor. De asemenea, inspectorii fiscului sună la hoteluri, jucând rolul unor posibili clienţi, pentru a se informa despre camerele libere şi despre preţuri.

Ministerul turismului asistă autorităţile fiscale, cărora le-a trimis o listă cu 10.114 hoteluri. Sistemul de analiză a riscului al secretariatului a selectat 1.545 de facilităţi pentru a le monitoriza. Verificările pe baza analizelor de risc vor fi extinse şi în alte sectoare ale economiei, cum ar fi şantiere, spitale, firmele de reparaţii auto şi asigurători.