Indicele BET s-a apreciat cu 1,8 % de la începutul lunii iulie. În restul Europei, creşterile sunt mai mari

Autor: Dan Grigore Ivan 19.07.2016

Indicele BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, s-a apreciat cu 1,8% de la începutul acestei luni, în timp ce indicele Eurostoxx 50, ce reuneşte cele mai importante companii de pe continent, a crescut cu 3,07% în prima jumătate a lunii iulie.



De asemenea, indicele pieţei de capital de la Frankfurt, DAX, s-a apreciat cu 3,71% în aceeaşi perioadă, în timp ce indicele CAC 40, ce urmăreşte evoluţia celor mai importante companii listate la bursa de pe malurile Senei, a crescut cu 2,71%, iar referinţa bursei la Londra, indicele FTSE 100, s-a apreciat cu 2,85%.

În regiune, indicele bursei de la Viena a crescut cu 5,54% de la începutul acestei luni, în timp ce indicele WIG 20, ce reuneşte cele mai importante companii listate în Polonia, s-a apreciat cu 2,09%.

Valul de creşsteri din întreaga Europă a atins şi unele titluri de pe piaţa de capital locală, OMV Petrom (SNP) şi Fondul Proprietatea (FP) înregistrând creşteri şi de peste 7% în primele două săptămâni ale lunii iulie.

La Bucureşti, compania petrolieră Omv Petrom (SNP) s-a apreciat cel mai mult, titlurile SNP înregistrând o creştere de 7,8% la jumătatea lunii iulie.