Vacanţele în Turcia pe curse charter, un business de peste 100 de mil. euro: 30 de zboruri programate săptămânal din România spre staţiunile din Antalya sau Bodrum

Autor: Mirabela Tiron 19.07.2016

Niciun zbor charter spre staţiunile turceşti nu a fost anulat de agenţiile de turism. 15% din turişti au renunţat sâmbătă să călătorie. Săptămânal sunt programate 14 zboruri din Bucureşti spre Antalya, cu avioane închiriate de agenţiile de turism locale de la companiile aeriene. Tot spre Antalya sunt programate alte cinci zboruri din Cluj- Napoca, trei din Iaşi, trei din Timişoara şi câte unul din Suceava şi Craiova. Spre Bodrum sunt planificate săptămânal două avioane din  Bucureşti şi unul din Cluj- Napoca, potrivit datelor de la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

„În total, într-un sezon ajung în Turcia în jur de 100.000 de turişti români pe zboruri charter (Antalya şi Bodrum), care plătesc în medie 1.000 de euro de per­soa­nă pe un sejur de o săptămână. Pe lângă aceştia, estimăm alţi 50.000-70.000 de români care merg cu maşina în alte staţiuni turceşti“, a spus Alin Burcea, preşedintele ANAT şi proprietarul agen­ţiei de turism Paralela 45. Agenţiile de turism nu au anulat niciun zbor charter, deşi 15% din turiştii care trebu­ia să se îmbarce sâmbătă pe avioanele care plecau spre Turcia au renunţat la vacanţe, potrivit oficialilor asociaţiei.