Romgaz a finalizat mărirea capacităţii de înmagazinare a unui depozit de gaze cu o întârziere de trei ani şi jumătate. Investiţia a fost de circa 54 mil. euro

Autor: Roxana Petrescu 21.07.2016

Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale local, unul dintre cele mai valoroase active ale statului român, a finalizat o investiţie de 238 mil. lei (circa 54 mil. euro) într-o staţie de comprimare a gazelor la Sărmăşel (Mureş), lucru care automat a dus şi la creş­terea capacităţii de înmagazinare a depo­zitului cu acelaşi nume. Depozitele de înma­gazinare sunt ca un fel de poliţe de asigurare, mai ales în pe­rioada iernii, ele protejând piaţa locală în pe­rioadele de creştere a consumului de even­tualele întreruperi în alimentarea cu im­porturi, de exemplu. Mai mult, gazele de­pozitate în timpul verii sunt achizi­ţio­nate de obicei la un preţ mai mic, astfel că vânzarea acestora în perioada iernii aduce un câştig suplimentar celor care înma­gazinează.

 
„Romgaz, prin Sucursala de Înma­ga­zinare Subterană a Gazelor Naturale Ploieşti, pune în funcţiune noua instalaţie a Staţiei de Comprimare şi Uscare a gazelor naturale de la Sărmăşel (judeţul Mureş), investiţie derulată în ultimii trei ani şi care ajunge la peste 238 de milioane de lei (circa 54 de milioane de euro).