Kaufland, NEPI şi Vodafone, cei mai mari clienţi ai Tinmar, un business de 718 mil. euro

Autor: Roxana Petrescu 21.07.2016

Kaufland, sud-africanii de la NEPI, Vodafone, ruşii de la Lukoil şi Electrica sunt cei mai mari clienţi ai Tinmar, companie axată mai ales pe furnizarea de energie, dez­voltată de omul de afaceri Augustin Oancea. De la un busi­ness de numai 17 milioane de euro în 2007, Tinmar a ajuns anul trecut la 718 milioane de euro, comercializând energie pe 20 de pieţe.

Datorită dimensiunii con­si­derabile la care a ajuns businessul Tinmar, la finalul anu­lui trecut acţionarii com­paniei au decis divizarea aces­teia în trei entităţi distincte.

În urma divizării, din fos­tul Tinmar Ind s-au desprins do­uă companii, Tinmar Ener­gy şi Tinmar Gas. Tin­mar Ind se ocupă de co­mer­cializarea combusti­bi­lilor, Tinmar Ener­gy de furnizarea de ener­gie, iar Tinmar Gas de furni­zarea de gaze naturale. Deja com­paniile Tinmar Energy şi Tinmar Gas sunt înregistrate la Ministerul Finanţelor.

Datele furnizate de companie arată că la nivel de grup Tinmar a înregistrat în primul semestru al anului un busi­ness de 280,2 milioane de euro, cu 19% mai mic faţă de pe­rioada similară a anului trecut. Pe de altă parte însă, profitul net al grupului a ajuns la aproape 11,5 milioane de euro, dublu faţă de cel înregistrat în primul semestru din 2015.