Skype nu mai este suportat pe dispozitivele cu sistem Windows Phone şi versiunile vechi de Android

Autor: Mediafax 24.07.2016

Potrivit companiei, decizia opririi suportului pentru sisteme de operare mai vechi a fost luată pentru a permite noi îmbunătăţiri aplicaţiei Skype, profitând de tehnologiile disponibile în sistemele de operare nou apărute.

Astfel, Microsoft va continua să actualizeze aplicaţia Skype pentru dispozitivele care folosesc cel puţin versiunea iOS 8, Android 4.0.3, sau platforma Windows 10 Mobile, scrie Go4it.

Totuşi, dispozitivele care nu întrunesc aceste criterii nu vor rămâne imediat fără acces în reţeaua Skype, aplicaţia neactualizată pierzând treptat din funcţionalitate pe măsură ce Microsoft aduce îmbunătăţiri acestui serviciu.

Cu bagajul compatibilităţii lăsat în urmă, Microsoft promite însă că va remedia o serie de probleme stringente, cum ar fi întârzierea mesajelor de notificare şi nesincronizarea corectă a mesajelor pe toate dispozitivele conectate.

Oficialii companiei promit şi că vor încheia în viitorul apropiat tranziţia Skype de la serviciu P2P la cel de Cloud, îmbunătăţind astfel şi mai mult calitatea serviciilor oferite.