IKEA mai aduce 40 milioane euro pentru businessul cu păduri

Autor: Mădălina Dediu Panaete 25.07.2016
Compania IRI Investments, care anul trecut a cumpărat peste 33.000 de hectare de pădure în România în numele suedezilor de la IKEA cu 56 milioane de euro, a primit în luna iunie o infuzie de capital de aproape 40 de milioane de euro de la acţionarii înregistraţi în Olanda, conform datelor apărute în Monitorul Oficial. Astfel, capitalul social al companiei ajunge la 171 milioane de euro.

Infuzia vine după ce la jumătatea anului trecut compania mai primise circa 130 mil. euro de la acţionarii majoritari.

Frederik de Jong, preşedintele boardului com­paniei IRI Invest­ments SRL, spunea anul trecut că IKEA Group a decis să investească în operaţiuni forestiere pen­tru a-şi facilita accesul la materie primă lemnoasă admi­nistrată sustenabil.

De asemenea, el su­blinia faptul că grupul suedez va continua să investească şi în viitor în păduri. Astfel, creşterea capitalului din luna iunie ar putea fi în strânsă legătură cu achiziţionarea de păduri.

Anul trecut, grupul IKEA a devenit cel mai mare proprietar de păduri din România, cumpărând 33.600 de hectare de „aur verde“ de la Greengold, care este una dintre fir­mele prin care univer­sitatea americană Harvard desfăşura activităţi pe piaţa din România.