OMV l-a trimis în echipa de supraveghere a Petrom pe directorul financiar

Autor: Roxana Petrescu 25.07.2016

Reinhard Florey, directorul finan­ciar (CFO) al grupului petrolier austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a devenit noul mem­bru al consiliului de supra­veghere al com­­paniei locale, a anunţat produ­cătorul la finalul săp­­tămânii tre­cute.

Consiliul de supra­ve­ghere al Petrom este entitatea care aprobă deciziile luate de con­du­cerea exe­cutivă a com­paniei. În acest mo­ment, consiliul de suprave­ghere al Petrom este format din nouă membri.

„Reinhard Florey a absolvit studii de inginerie mecanică şi economie la Universitatea de Tehnologie din Graz şi studii mu­zicale la Universitatea de Arte din Graz. Şi-a început ca­riera în con­sul­tanţă corporativă şi strategică. Până în 2002 a lucrat la McKinsey & Company Austria, iar, în perioada 2002-2012 a ocupat diferite funcţii în cadrul Thyssen Krupp Steel. Din 1 iulie 2016, Reinhard Florey este director financiar al OMV“, se arată pe site-ul Petrom. Florey îl înlocuieşte în funcţie pe David Davies, britanicul care anterior ocupa funcţia de director financiar al OMV.