International Caviar Corporation Călan, societate cu doi angajaţi şi o cifră de afaceri de 0 lei, vrea să-şi majoreze capitalul cu 1,5 mil. lei

Autor: Dan Grigore Ivan 25.07.2016
International Caviar Cor­poration Călan (AMAL), companie de avacultură, a aprobat o majorare de ca­pital cu un număr de maximum 15 milioane de acţiuni, cu o valoare no­minală de 0,10 lei, până la 107.516.657 de acţiuni. Astfel, capitalul social al AMAL va deveni 10,7 milioane lei.
 
Conform reprezentanţilor com­paniei, acţiunea are drept obiectiv finan­ţarea AMAL în vederea asigurării unei poziţii importante pe piaţa inter­naţională.
 
Astfel, AMAL doreşte să achizi­ţio­neze acţiuni la Fischzucht Zippelforde şi achiziţionarea integrală a societăţii ICC Aquakultur Deuts­chland pentru a uni societăţi ce până acum erau inde­pendente, prin constituirea unei alte structuri organi­zatorice.
 
De asemenea, societatea ţinteşte realizarea unei mărci proprii de produs şi crearea unei structuri internaţionale de desfacere, moderni­zarea şi extin­derea fermei pisciole din Zippelforde, asigurarea lichidităţii curente şi cumpă­rarea unui teren în Akaszto, se arată în comunicatul celor de la AMAL.
 
Compania are o capitalizare bursieră de 16,19 milioane lei, după ce un titlu AMAL s-a apreciat cu 28,68% de la începutul acestui an, în urma unui număr de 347 de tranzacţii, cu o valoare totală de 451.221 lei.