Cel mai important pariu pe care l-a făcut un american: în urmă cu şapte ani s-a căsătorit cu fata lui Donald Trump, iar acum a ajuns cel mai influent consilier al miliardarului care a ajuns preşedintele SUA

Autor: Georgiana Mihalache 26.07.2016

Antreprenorul Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump, este un „vizionar” atât în domeniul afacerilor, cât şi în viaţa personală, lucru care i-a adus un statut privilegiat în echipa de campanie a candidatului republican la preşedinţia SUA.

Printre cele mai mari reuşite ale omului de afaceri se numără achiziţionarea unui săptămânal de succes din New York, recordul pentru cea mai scumpă achiziţie din istorie a unei clădiri, dar şi căsătoria cu Ivanka Trump, una dintre fiicele candidatului republicanilor la preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump.

Jared Kushner este văzut drept unul dintre cei mai influenţi oameni din jurul lui Donald Trump, chiar dacă nu are un rol oficial în campania acestuia. Surse apropiate lui Trump spun că sfaturile lui Kushner l-au ajutat pe republican să îşi creeze relaţii cu politicieni şi donatori, scrie Business Insider.

Kushner a intrat în familia Trump în 2009, atunci când s-a căsătorit cu Ivanka, una dintre fiicele lui Donald Trump, cu care are trei copii. Kushner este la origine evreu, bunicul său fiind unul dintre supravieţuitorii Holocaustului, astfel că Ivanka Trump s-a convertit la ortodoxism. Legătura cu religia ortodoxă prin intermediul ginerelui său l-a ajutat pe Donald Trump să îşi îmbunătăţească relaţiile cu liderii evrei din Statele Unite, mai scrie Business Insider.

Antreprenorul Jared Kushner cumpăra în 2005, la 25 de ani, săptămânalul The New York Observer, pentru 10 mil. de dolari, achiziţie profitabilă pentru publicaţie care şi-a mărit profitul prin creşterea prezenţei în online.

Legăturile lui Kushner cu media nu s-au limitat doar la cumpărarea unei publicaţii. Antreprenorul este prieten cu Rupert Murdoch, mogulul australian care deţine conglomeratele media News Corporation şi 21st Century Fox.

Ajutat de prietenia dintre Kushner şi Murdoch, Donald Trump a reuşit să aplaneze conflictul pe care îl avea cu televiziunea Fox News în urma declaraţiilor despre jurnalista Megyn Kelly.

Imediat după investiţia în publicaţia The New York Observer, Kushner s-a lansat în domeniul afacerilor imobiliare, cumpărând în 2006 clădirea de birouri Fifth Avenue pentru 1,8 mld. de dolari, cea mai scumpă achiziţie din istorie, scrie Business Insider.

Ulterior, în 2008 a devenit director al companiei de imobiliare Kushner Cos, cu sediul în New York, pe care o conduce alături de tatăl său, Charles Kushner. Tatăl lui Jared a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru contribuţii ilegale la campanii electorale şi evaziune fiscală. Paradoxal, tatăl lui Jared Kushner contribuie la bugetul Partidului Democrat din SUA, rivalii republicanului Donald Trump.

Jared Kushner are un traseu educaţional controversat. El este absolvent de sociologie al Universităţii Harvard , însă jurnalistul Daniel Golden a publicat o carte în care a scris că admiterea la Harvard a lui Kushner a fost posibilă în urma donaţiei de 2,5 mil. de dolari a tatălui său în conturile universităţii americane, potrivit Wikipedia.

Kusner este apreciat de Donald Trump drept „un ginere minunat” şi este văzut des în jurul candidatului Partidului Republican în campania electorală şi la discursurile acestuia.