Internetul mobil, principalul motor de creştere pentru Orange în T2. Veniturile au crescut cu peste 3%, la 240 milioane de euro

Autor: Ioana Nita 27.07.2016

Ponderea clienţilor reţelei Orange care aleg terminale şi servicii 4G a ajuns la aproape 70% din total.

Ponderea clienţilor reţelei Orange care aleg terminale şi servicii 4G a ajuns la aproape 70% din total.



Orange România, subsidiara locală a grupului francez de telecomunicaţii cu acelaşi nume, a înregistrat în al doilea trimestru al acestui an venituri totale de  de 240,5 milioane de euro, în creştere cu 3,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat de grup pe piaţa din Europa Centrală. În regiune, grupul Orange mai este prezent şi pe pieţele din Slovacia şi Republica Moldova, unde veniturile au scăzut cu 1%, respectiv 6,1%, potrivit rapor­tului semestrial al operatorului telecom.

În perioada aprilie-iunie 2016, ritmul de creştere al veniturilor Orange România a fost însă mai redus decât în trimestrul anterior, când avansul s-a situat la 6,5%. Încetinirea ritmului de creştere din al doilea trimestru vine ca urmare a reducerii tarifelor pe segmentul cartelelor preplătite, precum şi a tarifelor de roaming din Europa.

Per total, în jumătate din acest an veniturile Orange România s-au ridicat la 475,9 milioane de euro, cu aproape 5% mai mari faţă de primul semestru din 2015, evoluţia fiind susţinută de creşterea numărului de abonamente şi a consumului de date mobile.