Video ZF Live. ZF Live. Cosmin Cosma, QuickMobile: Vrem să ne extindem reţeaua de magazine în regim de franciză la nivelul întregii Europe

Autori: Cristina Bellu , Ioana Nita 30.07.2016

Un antreprenor are nevoie de 40-50.000 de euro pentru a deschide un magazin QuickMobile.QuickMobile, retailerul local specializat în echipamente hi-tech deţinut de familia Ţiboc din Baia Mare, are în plan să-şi extindă reţeaua de ma­ga­zine în regim de franciză atât pe piaţa locală, cât şi la nivelul Europei, aceasta fiind strategia companiei de a-şi creşte prezenţa în mediul offline. Businessul QuickMobile, operat de compania Electro Mobile, este ge­ne­rat în proporţii egale – 50% - de maga­zi­nele offline şi cele online – platformele quick mobile.ro (locală) şi quickmobile shop.com (internaţională). Anul trecut Electro Mobile a avut afaceri de 17,7 mili­oa­ne lei şi un profit net de aproape 400.000 lei.

„În 12 ani, reţeaua noastră de magazine a ajuns la 16 unităţi. Am decis să mergem mai de­parte pentru că în acest moment cate­goria de tech - retail este un segment în care există loc pentru extindere, iar varianta de fran­ciză este cea mai bună pentru acest lucru. Dezvolţi zona de antreprenoriat şi aduci un capital motivat în interiorul afa­cerii“, a spus Cosmin Cosma, directorul re­ţelei de francize QuickMobile. Potrivit acestuia, taxa de intrare în franciză este de 15.000 de euro, la care se adaugă redevenţa lunară, însă suma pe care un antreprenor ar trebui să o deţină la începutul unei astfel de afaceri se ridică la 50.000 de euro.