Ce a făcut Cioloş în urma unei sesizări primite pe Facebook. Două ministere, vizate

Autor: Gândul 31.07.2016

Premierul Dacian Cioloş le-a solicitat Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Mediului să îmbunătăţească sistemul de avizare a transportului de masă lemnoasă, după ce a fost sesizat de un cetăţean, pe Facebook, cu privire la vulnerabilităţile procedurilor existente, care permit strecurarea unor abuzuri.

"În urma postării domnului Adrian Chirita, am solicitat Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Mediului să verifice situaţia.

Pe scurt, la control, transportatorul a prezentat avizele necesare şi codurile online generate de sistem. Foarte probabil, codurile online au fost obtinute cu puţin timp inainte de controlul poliţiei, la vederea echipajului de poliţie.

Procedura actuală are, într-adevăr, unele vulnerabilităţi, existând încă loc pentru abuzuri. Modul de lucru actual permite completarea ulterioară a avizului de însoţire, într-un interval orar de 12 ore. Astfel, pe distanţe scurte, poate exista posibilitatea efectuării mai multor transporturi de material lemnos, cu cantităţi identice, prin utilizarea aceloraşi documente. În plus, accesul la reţeaua de telefonie/date al mobilului pe care se generează codul online poate fi restricţionat în mod deliberat, până în momentul apropierii unei activităţi de control.

Continuarea pe Gândul.info