Muncă în loc de vacanţă? Microsoft, Emag, Ursus sau Nestlé se bat în programe de internship pentru studenţi şi absolvenţi

Autor: Mihaela Pascari 01.08.2016

„Aproape 60% din angajatori au oferte pentru studenţi şi absolvenţi în perioada verii.“

Peste jumătate dintre companiile de pe piaţa lo­cală scot la bătaie programe de internship, de trainee sau stagii de practică pentru studenţi şi proas­păt absolvenţi în perioada de vară, res­pec­tiv iulie-septembrie. Lunile cu cele mai pu­ţine ofer­te pentru viitorii angajaţi ai pieţei muncii sunt ianuarie-martie, când doar 10% din com­panii pun la dispoziţia tinerilor astfel de oferte, arată un studiu realizat de firma cu acti­vităţi în domeniul resurselor umane Catalyst Solutions.

„O mare parte dintre companii au deschis pro­­grame de internship, trainee sau stagii de prac­­­­­tică primăvara şi pe parcursul verii. Intern­ship-urile adresate studenţilor şi absolvenţilor din do­­menii tehnice precum IT, inginerie sau te­le­­co­mu­nicaţii atrag în medie între 100 şi 250 de apli­canţi“, a spus Delia Moreanu, director de co­mu­­ni­care în cadrul Ca­ta­lyst Solutions, com­pa­nia ca­re administrează platforma de recrutare Hipo.ro.