Bani de la fonduri de hedging: 48,5 mil. $ pentru Hillary Clinton, 19.000 $ pentru Donald Trump

Autor: CătăIina Apostoiu 01.08.2016

Fondurile de hedging joacă un rol mult mai mare în 2016 decât în alte alegeri din trecut, iar Hillary Clinton este cel mai mare beneficiar individual, scrie Wall Street Journal. 

Proprietari şi angajaţi ai fondurilor de hedging au făcut contribuţii de 122,7 mili­oane de dolari în cadrul campaniilor din acest ciclu electoral, mai mult de dublul sumei donate în întregul ciclu din 2012 şi aproape 14% din sumele totale donate din toate sursele până acum.

Cum arată unul dintre cele mai frumoase SUV-uri de pe piaţă, Audi Q7

Cine este supermodelul de 45 de ani care are o şansă istorică să ajungă Prima Doamnă a Statelor Unite

Cele mai periculoase forţe speciale din lume

Cei mai mari cinci contributori la grupurile pro-Clinton sunt angajaţi sau proprietari de fonduri private de investiţii, potrivit datelor federale publicate săptămâna trecută.

Datele relevă că numai şapte firme financiare au generat aproape 48,5 milioane de dolari pentru grupuri care lucrează în numele lui Hillary Clinton. Suma totală pentru Donald Trump: aproximativ 19.000 de dolari.

„Există două motive pentru care au donat mai mult decât oricând“, a declarant J.B. Pritzker, managing partner al Pritzker Group, care a donat 7,9 milioane de dolari pentru grupuri pro-Clinton. „Mai întâi, cred că Hillary Clinton ar trebui să fie preşedinte. În al doilea rând, vreau ca Donald Trump să fie învins“.