Un manager care a livrat tranzacţii de 5 mld. euro pentru Lactalis semnează achiziţia Albalact

Autor: Mădălina Dediu Panaete 01.08.2016

„Studiez anual între 30 şi 50 de ţinte de achiziţii.“



Erick Boutry, director de fu­ziuni şi achiziţii în cadrul Lactalis, un ma­nager care a participat în toată ca­riera la tranzacţii de peste 5 mld. euro, apare pen­tru pri­ma dată în do­cu­men­tele prin care gigantul fran­cez va prelua Albalact sem­nând anunţul preli­mi­nar de ofertă publică de preluare voluntară.

„Am participat la mai bine de 30 de achiziţii, cu o va­loare totală de peste 5 miliarde de euro, ca director de merger & acqui­si­tion (M&A), cor­po­rate controller sau division CEO. (...) Studiez între 30 şi 50 de posibile ţin­te de achiziţii anual“, scrie Erick Boutry în descrie­rea de pe pagina personală de LinkedIn.

Săptămâna trecută, Lactalis, prin com­pania BSA International, a făcut pri­mul pas pentru delistarea Albalact de la BVB şi a anunţat că oferă un preţ minim de 0,5252 de lei pe acţiu­ne, urmând să fie anunţat şi preţul fi­nal şi să se deruleze oferta publică de preluare.

Numele lui Erick Boutry apare astfel pe unul dintre cele mai im­por­tante documente ale tran­zac­ţiei, fiind împuter­nicit al BSA Inter­national.

Erick Boutry este omul care bate palma în numele Lactalis pentru circa cinci tranzacţii anual, fiind parte a preluării pachetului majoritar al Parmalat (Santal) în anul 2011.