ZF Bankers Summit 2016. Dumitrescu, Deloitte: Nu vedem investitori americani, nemţi sau englezi uitându-se la sistemul bancar

Autor: Anelis Baciu 02.08.2016

Jucătorii locali şi fondurile de investiţii rămân singurii interesaţi de achiziţii.

Băncile locale nu sunt atractive pentru investitorii străini din rândul ame­ricanilor, nemţilor, englezilor sau chiar chinezilor, singurii interesaţi de po­si­bile achiziţii în România fiind fon­durile de investiţii şi băncile care au deja pre­zen­ţă locală şi vor să câştige mai re­pe­de co­tă de piaţă, a declarat Radu Dumitres­cu, partener al Deloitte, în cadrul confe­rin­ţei ZF Bankers Summit 2016.

„Să ne întrebăm cine se uită la siste­mul bancar local? Eu nu văd nici in­ves­titori americani, nici nemţi, nici englezi în­ghesuindu-se. Sunt doar fonduri de in­vestiţii şi câţiva jucători locali care vor o poziţie de top sau care vor să se conso­li­deze“, a explicat Radu Dumitrescu.

El spune că deşi există cumpărători în piaţă, aceştia nu sunt atât de mulţi pre­cum ar fi necesar. De aceea, parte­ne­rul Deloitte nu exclude ideea unui schimb de active pe anumite pieţe între băn­cile mici, astel încât una din bănci să rămână cu o prezenţă mai mare într-o anumită ţară. Cu alte cuvinte, nu este neapărat nevoie ca cei mari să îi cumpere pe cei mici, şi cei mici pot să crească prin schimb de active.