HeadHunting IT: „Este o perioadă cruntă pe piaţa de recrutare în IT, deşi salariile depăşesc 2.000 euro/lună“

Autor: Roxana Rosu 02.08.2016
Piaţa de IT trece printr-o criză în ceea ce priveşte recrutarea, ultimele luni fiind extrem de dificile pentru companii din acest punct de vedere, în condiţiile în care, în ge­neral, salariul unui programator va­riază între 2.000 şi 4.000 de euro net pe lună, potrivit repre­zen­tanţilor HeadHunting IT, compania locală specializată în recru­tare pe domeniul IT.

„Este o perioadă crun­tă pentru re­crutarea în IT. Se prefigurează o criză a forţei de muncă, dacă ne uităm la ultimele 3-4 luni. Am vorbit cu clienţi mari şi lunile mai-iulie au fost cele mai grele pentru recrutare comparativ cu anii trecuţi“, a spus la ZF Live Răzvan Rada, general ma­nager în cadrul HeadHunting IT.

El a adăugat că pentru a susţine creş­terea din acest sector România tre­buie să găsească rapid soluţii de re­cru­tare, având în vedere că, demo­gra­fic, numărul de absolvenţi nu va pu­tea creşte semnificativ pe termen lung.

„Este o criză majoră mai ales în Bucureşti. În Capitală sunt 2.100 de absolvenţi pe zona IT, iar în Cluj 1.700. Dar cele două pieţe nu sunt com­parabile. În Bucureşti sunt 45-50.000 de an­gajaţi, mii de firme, iar în Cluj sunt 10.000 de angajaţi. Şi la Cluj devin lucrurile mai dificile, dar nu se compară cu Bucureştiul.“