O familie de italieni vrea să dezvolte businessul cu îngheţată artizanală. „Avem 400-500 de clienţi pe zi“

Autor: Cristina Roşca 05.08.2016

Alessandro Toniolo şi tatăl său au intrat în businessul cu îngheţată în anii ’90 în Veneţia, iar după circa două decenii au ales să înceapă un business similar în România. Piaţa de gelaterii din Italia deja începuse să se aglomereze, pe când în România businessul de profil era cunoscut doar de cei care călătoriseră peste hotare.

„Nişte prieteni care deja investiseră în România ne-au convins să venim aici să demarăm proiecte în domeniul imobiliar, în industrie şi în domeniul îngheţatei. Sunt mulţi italieni din nord-estul ţării care investesc în România“, spune Alessandro Toniolo, 37 de ani. Astăzi el şi familia sa îşi concentrează atenţia pe businessul cu îngheţată, având deschise două unităţi în Bucureşti, una aproape de Piaţa Unirii şi o alta în Floreasca. Aceasta din urmă a fost inaugurată recent, pe când prima a fost deschisă în 2012, când a început businessul. „Vrem să ajungem la 4-5 unităţi în Bucureşti, sperăm ca anul viitor să mai deschidem o gelaterie, în zona Piaţa Romană sau Piaţa Unirii. Fiecare deschidere necesită însă o investiţie de peste 100.000 de euro, sumă ce include şi frigiderele şi celelalte dotări necesare laboratorului.“ Fiecare maşină de îngheţată costă 18.000-30.000 de euro.