Un inginer din Craiova a inventat trotineta electrică folosită şi de Justin Bieber

Autor: Mihaela Pascari 05.08.2016
Sorin Sîrbu, un inginer în vârstă de 56 de ani din Craiova, a inventat şi a lansat pe piaţa mondială trotinetele electrice E–twow, iar în ultimii trei ani s-au vândut peste 40.000 de astfel de unităţi în toată lumea.

În prezent, pro­du­sele E-twow se pro­duc la o fabrică din China unde lucrează 150 de angajaţi, iar anul acesta a fost inaugurată o fabrică la Cra­iova, unde lucrează circa 70 de angajaţi. Pentru pro­iectul de la Cra­iova, investiţia a fost făcută din fon­duri eu­ro­pene, va­loarea aces­teia fiind de 21,5 mil. lei.

Firma E-twow Elec­tric Mobility SA, care ad­ministează businessul din Ro­mânia, a fost înfiinţată în februarie 2015, începând efectiv activitatea de distri­buţie şi de marketing a brand-ului E-twow în toamna anului 2015, iar cifra de afaceri pentru perioada res­pec­tivă - adică din luna februarie până în decembrie anul trecut-  a fost de aproape 500.000 euro.

„Anul acesta am dublat, până la data actuală, vânzările înregistrate anul trecut şi estimăm o cifră de afa­ceri de aproximativ 2 milioane euro. Aceste cifre privesc exclusiv piaţa din Europa”, a spus Andreea Paşoi Sîrbu, directorul de marketing al E-twow.

O parte dintre trotinetele electrice inventate de ingi­nerul craiovean au fost fo­losite de vedete inter­naţionale precum Justin Bieber sau Demi Lovato.