Merkel s-a prăbuşit în sondaje. Germanii nu sunt de acord cu politica ei legată de refugiaţi

Autor: Ştefan Stan 05.08.2016

Mai mulţi veteran ai partidului Angelei Merkel au apărat-o în urma criticilor primate despre politica refugiaţilor, după ce ratingurile cancelarului german au scăzut drastic din cauza atacurilor de pe teritoriul Germaniei, scrie Bloomberg.

Suportul votanţilor pentru Angela Merkel a scăzut cu 12%, la 47% în luna iulie, aproape cel mai jos nivel din cele trei mandate pe care le-a câştigat. Două treimi dintre respondenţi au spus că nu sunt de acord cu modul în care Merkel a gestionat criza refugiaţilor.

Susţinerea publică pentru premierul bavarez Horst Seehofer, unul dintre principalii adversari politici ai Angelei Merkel în criza refugiaţilor, a crescut cu 11%, la 44%.

”Nu le vom da voie teroriştilor şi criminalilor violenţi să schimbe modul nostru de viaţă”, a spus Peter Altmaier, şeful de campanie al lui Merkel. ”Aceasta include protecţie pentru demnitatea umană şi ajutor pentru oamenii care au nevoie. Avem nevoie de măsuri de securitate, dar Germnaia trebuie să îşi îndeplinească şi obligaţiile umanitare”, a spus el.