Armin van Buuren: Festivalurile funcţionează pentru că muzica uneşte oamenii cu adevărat

Autori: Vasile Magradean , Andreea Tobias 07.08.2016

DJ-ul olandez Armin van Buuren, care a susţinut la Cluj-Napoca un concert la Festivalul Untold de aproape 5 ore şi a îngenuncheat la final în faţa zecilor de mii de spectatori prezenţi, a declarat că astfel de evenimente funcţionează în lume ”pentru că muzica uneşte oamenii cu adevărat”.

Armin van Buuren a declarat, duminică, presei, pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu”, că îi plac concertele lungi, în condiţiile în care la începutul carierei mixa încontinuu 4 - 5 ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Concertul de la Untold a fost, din nou, unul dintre cele mai bune ale anului. Ca DJ e un vis să ai concerte cât mai lungi pentru că toată lumea are set-up-uri scurte. Ceea ce nu e neapărat rău, dar mie îmi plac concerte de măcar patru ore, pentru că la începutul carierei mixam în continuu 4-5 ore. Pentru mine, ca DJ, să am oportunitatea unui concert de cinci ore în faţa a 40.000 de oameni e nemaipomenit. Nu pot compara cele două concerte. Cel de anul trecut a fost printre cele mai bune din acel an, dar acum a fost un concert care a şi durat mai mult şi la final nu îmi venea să cred că mai rămăseseră cel puţin 40.000 de oameni deşi răsărise soarele”, a spus artistul.

Armin van Buuren a lăudat scena de pe stadionul Cluj Arena, spunând că a fost una ”uimitoare”.

”Încerc tot timpul să îmbunătăţesc concertele. Anul acesta am investit mai mult în efectele vizuale. Am avut şi un cântec cântat în limba română pe care mi-l recomandase cineva, mi-a plăcut şi l-am pus. Am văzut că lumea era destul de surprinsă, dar cred că a fost amuzant şi a fost un gest frumos pentru români. Sunt mulţi artişti români care îmi plac şi aici se face muzică bună”, a afirmat DJ-ul.

Potrivit acestuia, în perioada actuală, rolul artiştilor este de a uni oamenii prin muzica lor.

"Cu tot ceea ce se întâmplă acum în lume, e important să avem festivaluri de acest gen în care avem tot felul de oameni, de diverse naţionalităţi, uniţi de muzică, deşi în lume avem tot felul de lupte. Am văzut oameni din China, America sau Rusia uniţi. Evenimentele acestea sunt despre oameni, chiar dacă eu primesc la final toate laudele. Dar fără oameni şi fără fanii mei, aş fi doar cineva care încearcă să se distreze singur. Aceasta este esenţa festivalurilor şi aceste evenimente funcţionează pentru că muzica uneşte oamenii cu adevărat. E important ca noi, artiştii, să continuăm să avem mesaje pozitive. Ultimul meu album vrea să transmită ideea că nu trebuie să placi neapărat pe cineva, dar poţi spune <am opinia mea, dar asta nu este o problemă>>”, a explicat van Buuren.

Artistul a menţionat că, poate, momentul în care a îngenuncheat a fost "puţin ridicol”, dar a vrut prin acest gest să mulţumească publicului, fără de care el nu înseamnă nimic.

Armin van Buuren a susţinut, în noaptea de sîmbătă spre duminică, un concert, în cea de-a treia zi a Festivalului Untold pe scena principală amplasată pe stadionul Cluj Arena, care a început după ora 2 şi s-a încheiat în jurul orei 7, cu un foc de artificii.