Toyota intră în noul plan de reducere de costuri, care porneşte de la folosirea mai rară a lifturilor, refolosirea plicurilor şi stingerea luminii

Autor: Ştefan Stan 08.08.2016

Toyota a lansat un nou program de urgenţă de tăieri de costuri, în urma creşterii puternice a yen-ului după votul britanicilor pentru Brexit, în condiţiile în care compania japoneză a raportat venituri şi profituri în scădere, scrie Financial Times.

Revizuirea negativă a profitului companiei a venit ca o surpriză în condiţiile în care Toyota şi-a redobândit poziţia de lider de piaţă pe segmentul auto pentru prima oară în ultimii cinci ani, după ce scandalul emisiilor care a afectat Volkswagen.  

Pentru anul fiscal care se va finalize în martie 2017, Toyota anticipează un profit net de 14,3 miliarde de dolari, faţă de 15 miliarde cât estimase iniţial în mai.

”Yenul s-a apreciat dramatic în contextul votului britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană din iunie, aşa că am demarat un program de urgenţă pentru a ne creşte profiturile”, a spus Tetsuya Otake, şeful Toyota. Printre măsurile luate se numără şi refolosirea plicurilor, închiderea luminilor şi folosirea mai rară a lifturilor.