Francezii de la Faurecia caută 100 de oameni pentru fabrica de tapiţerii auto de lângă Râmnicu Vâlcea

Autor: Laurentiu Cotu 09.08.2016

Producătorul francez de componente auto Faurecia, un gigant cu peste 100.000 de sala­riaţi şi afaceri anuale de circa 21 mld. euro, re­cru­tează în prezent peste 100 de oameni pentru fa­bri­ca de componente auto deschisă în prima ju­mă­tate a anului în localitatea Budeşti, la şase kilo­metri de municipiul Râmnicu Vâlcea, potrivit infor­maţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Jude­ţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Vâlcea.

Compania are disponibile 16 locuri de muncă pen­tru operatori confecţioneri industriali, cu o ve­chi­me în domeniu de minim 6 luni şi studii medii (încadrarea în mun­că fiind pe durată deter­mi­nată de 6 luni), 87 de locuri de mun­că pen­tru muncitori necali­fi­caţi în confecţii, cu studii medii şi 5 şefi de formaţie, cu o vechi­me în domeniu de minimum 3 ani, stu­dii su­perioare şi experienţă în co­or­do­nare. Faurecia produce lân­gă Râmnicu Vâlcea tapiţerii auto pen­tru mai multe companii din do­meniul construcţiilor de maşini.

„Producţia a fost demarată în urmă cu trei luni, iar în prezent fabrica Faurecia din localitatea noastră a ajuns la aproximativ 1.200 de angajaţi. Din câte ştiu, compania vrea să mai angajeze în perioada următoare încă 600 de oameni pentru noua unitate de producţie“, a declarat pentru ZF Transilvania Mirea Gheorghe, viceprimarul comunei Budeşti, unde în prezent locuiesc în jur de 7.000 de oameni.