Cel mai mare distribuitor de telefoane vrea să intre în topul latifundiarilor: „Am 30 mil. euro pentru achiziţii de terenuri“

Autor: Adrian Seceleanu 09.08.2016

Dan Ştefănescu, proprietarul Gersim, a cumpărat deja 1.200 de hectare de teren în judeţele Dolj şi Constanţa.



Dan Ştefănescu, unul dintre cei mai puternici antre­pre­­nori din IT – pro­prie­tarul afa­cerii Gersim, care a ajuns la un business anual de aproape 800 mil. lei odată cu ex­plozia vân­zărilor de smartphone-uri şi ta­blete, a devenit discret şi unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri agricole şi are în plan să accelereze investiţiile în acest domeniu.

„Dispunem de 30 de milioane de euro  pen­tru achiziţia de terenuri agricole sau fer­me, căutăm doar suprafeţe mari de 500 de hec­tare,  cu cadastru şi cu grad de coma­sa­re cât mai mare“, a declarat el. „Plătim între 2.500 de euro şi 8.000 de euro, în funcţie de suprafaţa, calitatea solului, gradul de co­ma­sare, posibilitatea de a mai cum­pără în zonă sau de a face schimburi, exis­tenţa sistemelor de irigaţii, apropierea de porturile pe Du­nă­re, capacităţile de sto­care existente sau din zonă, utilajele existente şi alţi factori“.