Grupul Orange aşteaptă venituri de 200 mil. euro de la serviciul de transfer de bani în 2018

Autor: Adrian Seceleanu 10.08.2016

Grupul francez Orange şi-a stabilit ca obiectiv să obţină venituri de 200 de milioane de euro de la serviciul său de transfer Orange Money în anul 2018, de aproape trei ori mai mult decât cele de 80 de milioane de euro obţinute anul trecut - semn al ambiţiilor mari pe care gigantul din telecom le are în acest spaţiu.

În anul 2015 tranzacţiile derulate prin Orange Money au fost de peste 7,6 mld. euro, a declarat pentru portalul Mobile World Live Alban Luherne, directorul Orange Money. La finele lunii iunie grupul avea 19 milioane de clienţi pentru serviciul Orange Money în 15 ţări, dintre care majoritatea se află în Africa şi Orientul Mijlociu. Grupul francez de comunicaţii pregăteşte lansarea serviciului Orange Money şi în România.

Orange este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă cu peste 10 milioane de clienţi şi afaceri de 4,6 mld. lei anul trecut. Cel mai mare competitor, subsidiara britanicilor de la Vodafone, a lansat deja pe plan local serviciul de transfer de bani M-Pesa.