Compania românească de transport şi logistică TTS preia o companie din Ungaria într-o tranzacţie de câteva milioane de euro

Autor: Cristina Roşca 10.08.2016

Grupul de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlat de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a preluat pachetul majoritar dintr-o companie cu profil similar din Ungaria într-o tranzacţie estimată de ZF la câteva milioane de euro. Astfel, grupul TTS îşi face intrarea pe piaţa din Ungaria prin preluarea pachetului de 51% din acţiunile PLIMSOLL Kft., operator fluvial şi una dintre cele mai mari companii de logistică din Ungaria. Această achiziţie directă i-a asigurat indirect grupului român şi o participaţie într-o altă companie deţinută în proporţie de 100% de către PLIMSOLL Kft., respectiv FLUVIUS KFT, armator fluvial de nave autopropulsate.

Până acum grupul TTS opera pe piaţa din Ungaria însă prin flota proprie, iar acum a preluat o companie care deţine la rândul său o flotă ce se va ocupa de activitatea de pe piaţa vecină.
Pe piaţa locală TTS controlează operatorul de transport fluvial Navrom Galaţi. Pe lângă Mircea Mihăilescu, o participaţie de 10% în cadrul TTS deţine şi IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale.

Grupul TTS a fost asistat în această tranzacţie de către casa de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP), sub coordonarea lui Cătălin Micu (managing associate) şi a Larisei Popoviciu (senior associate).

„Tranzacţia consolidează poziţia TTS pe cursul superior al Dunării şi deschide totodată noi oportunităţi în business”, a declarat Cătălin Micu.

Casa de avocatură ZRP are o echipă de 50 de avocaţi din care opt asociaţi.