Un incendiu de vegetaţie a izbucnit în judeţul Ilfov. Focul s-a extins deja la o casă

Autor: Andreea Traicu 11.08.2016

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit joi în oraşul Pantelimon din judeţul Ilfov iar focul s-a extins la o casă, existând riscul de propagare şi la alte locuinţe; nu sunt persoane rănite, anunţă oficiali ISU.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 14.00, în zona şoselei Viilor din oraşul Pantelimon, focul manifestându-se iniţial la o suprafaţă de aproximativ 20.000 mp de vegetaţie uscată, au declarat oficiali din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov pentru MEDIAFAX.

Flăcările s-au extins ulterior la o casă din zonă, aceasta fiind afectată pe o suprafaţă de peste 200 de mp, precizează sursele citate. La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul la respectiva locuinţă a fost localizat la nivelul acoperişului iar pompierii intervin pentru stingerea lui.

Oficialii ISU Bucureşti-Ilfov transmit că nu sunt persoane rănite şi că zona a fost securizată întrucât există pericolul ca focul să se extindă şi la alte case din zonă.

“ Pentru protecţia vecinătăţilor s-a acţionat cu linii de furtun pentru a opri frontul flăcărilor, care punea în pericol respectivele locuinţe”, a declarat Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

La ora transmiterii ştirii, pompierii intervin în zonă cu şapte autospeciale de stingere.