UniCredit Leasing a finanţat bunuri de 193 mil. euro în S1

Autor: Anelis Baciu 12.08.2016

UniCredit Leasing, cea mai mare com­pa­nie din piaţa de leasing financiar, a fi­nanţat bunuri în valoare de 193 mil. euro în in­tervalul ianuarie-iunie al acestui an, în creş­tere cu aproximativ 30% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut. Luând în calcul şi finan­ţările acordate de divizia de leasing ope­raţional, de 25 mil. euro, finanţările to­tale ale UniCredit au însumat 218 mil. euro.

Evoluţia pozitivă a finanţărilor UniCre­dit a fost susţinută de sectorul autovehi­culelor şi al autovehiculelor grele (camioane şi semiremorci). În aceste condiţii, valoarea portofoliului total administrat de UniCredit Leasing a ajuns la finalul primului semestru la 819 mil. euro.

Prima jumătatea a anului a fost bună pentru UniCredit Leasing şi din perspectiva profitabilităţii, în condiţiile în care compania a raportat un profit de 3,7 mi­lioane de euro, în creştere cu peste o trieme com­parativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Rezultatele în prima jumătate a anului sunt un indicator în ceea ce priveşte mediul de business din România. Lea­singul este un ba­ro­metru al evoluţiei eco­nomiei, pentru că suntem alături de cei care in­ves­tesc, deci ne aflăm în amontele ci­clu­rilor economice“, a afir­mat Mircea Cotigă, CEO al UniCre­dit Leasing.

Pe zona lea­singu­lui operaţional, UniCredit are în ad­ministrare o flotă de peste 3.000 de auto­vehicule, iar pentru o mare parte dintre acestea compania oferă şi servicii de management al flotei.