Afacerile distribuitorului de electronice Vitacom din Cluj au crescut cu 13% în S1, la 4 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu 12.08.2016

Importatorul şi distribuitorul de produse şi accesorii electronice Vitacom Electronics din Cluj-Napoca, controlat de Vasile Andrei Vita, a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 4,1 mil. euro, mai mult cu 13,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în linie cu bugetul de venituri şi cheltuieli estimat anterior de companie.

Creşterea afacerilor Vitacom din prima jumătate a anului s-a datorat în principal majorării numărului de clienţi. Pentru acest an, oficialii de la Vitacom Electronics mizează pe afaceri totale de 9,2 mil. euro.

„În prima parte a anului, afacerile companiei noastre au fost susţinute de focusul echipei de vânzări pe piaţa tradiţională, care a dus la creşterea numărului de clienţi activi. De asemenea o pondere importantă în creşterea cifrei de afaceri au avut-o şi vânzările generate de platforma online B2B, un număr mare de clienţi preferând să-şi plaseze comenzile în acest mod’’, a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Andrei Vita, directorul general al companiei Vitacom Electronics.

Compania din Cluj importă şi distribuie o gamă largă de produse electronice, de la cabluri şi conectori, baterii, acumulatori, încărcătoare GP, componente şi piese de schimb electronice, la electrice şi IT, accesorii pentru electrocasnice, sisteme de securitate, sisteme şi accesorii audio-video, telecomenzi şi sisteme de navigaţie GPS.