Şeful de campanie al lui Trump este implicat într-un scandal de corupţie în Ucraina

Autor: Gândul 15.08.2016

Paul Manafort, şeful de campanie al candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, apare într-un scandal de corupţie declanşat la Kiev, pe numele său figurând plăţi de 12,7 milioane de dolari din partea fostului preşedinte ucrainean Vladimir Ianukovici, de pe vremea când Manafort oferea consultanţă partidului acestuia. Agendele în care apar mai multe plăţi şi nume au fost găsite în sediul Partidului Regiunilor, condus de Ianukovici, şi predate Biroului Anticorupţie de la Kiev, relatează New York Times.

Mai multe agende intrate în posesia autorităţilor anticorupţie de la Kiev arată că pe numele lui Paul Manafort, şeful campaniei lui Donald Trump, s-ar fi făcut plăţi de 12,7 milioane de dolari în perioada 2007-2012, din partea Partidului Regiunilor, condus de fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, relatează New York Times, citând Biroul Naţional Anticorupţie de la Kiev, instituţie nou înfiinţată.

Procurorii ucraineni investighează un grup de firme offshore prin care familia lui Ianukovici şi apropiaţii acesteia îşi finanţau stilurile de viaţă luxoase, care includeau un palat prezidenţial, o grădină zoologică privată, terenuri de golf şi de tenis.

Printre tranzacţiile investigate între aceste firme offshore se numără şi una de 18 milioane de dolari, prin care o televiziune ucraineană prin cablu se vindea către o asociere dintre Paul Manafort şi oligarhul rus Oleg Deripaska, apropiat al lui Vladimir Putin.

Citiţi continuarea pe www.gandul.info