Scenă incredibilă la proba de 400 de metri de la Jocurile Olimpice. Câştigătoarea pur şi simplu a plonjat peste linia de sosire: "Nu voiam să scap medalia de aur. Am câteva zgârieturi, dar sunt bine"

Autor: Denis Şchiopu 16.08.2016

Cronometrată cu timpul de 49,44 secunde, Shaunae Miller a cucerit prima medalie olimpică din carieră, după ce i-a luat faţa unei sportive din Statele Unite ale Americii, Allyson Felix, într-un mod inedit, cu un plonjon la linia de sosire.

După 300 de metri, Miller avea un avans considerabil faţă de Allyson Felix, însă americanca în vârstă de 30 de ani a recuperat diferenţa pe ultima sută de metri şi a fost cât pe ce să îşi adjudece medalia de aur. Felix s-a ales însă cu medalia de argint, a şaptea medalie olimpică din carieră, cu un timp de 49,51 secunde. Bronzul i-a revenit unei atlete din Jamaica, Shericka Jackson, care a încheiat cursa în 49,85 secunde.

"Nu am văzut pe nimeni până în ultimii 20 de metri şi singurul lucru la care m-am gândit a fost să nu scap medalia de aur. Cred că (n.r. plonjonul) a fost doar o reacţie, mintea mea era răvăşită şi următorul lucru pe care mi-l amintesc este că mă aflam pe jos. M-am ales cu câteva zgârieturi, dar sunt în regulă. Este un moment pe care îl aşteptam de multă vreme. Sunt foarte fericită şi emoţionată în acelaşi timp", a afirmat Miller, citată de Reuters.

Shaunae Miller, portdrapelul delegaţiei din Bahamas la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, a concurat şi la ediţia din 2012, organizată la Londra, însă fără să obţină nicio medalie.