ZF Live. Bogdan Speteanu, preşedintele ALB: Există potenţial cel puţin de dublare a pieţei de leasing financiar. În 2-5 ani, piaţa poate ajunge la 2% din PIB

Autor: Cristina Bellu 22.08.2016
Piaţa de leasing financiar ar putea să ajun­gă la sfârşitul acestui an la 2 mld. euro, iar în 2017 va continua să crească cu un ritm anual de 15-20%, existând po­tenţial cel puţin de dublare pentru pe­rioada următoare astfel încât în 2-5 ani piaţa să se îndrepte spre 2% din PIB.
 
În primul semestru din 2016 piaţa de leasing financiar a marcat o creştere de 25%, până la 1 mld. de euro, compa­ra­tiv cu perioada similară a anului tre­cut, ritmul de creştere depăşind aştep­tările specialiştilor.
 
„Datele înregistrate în primul semestru au fost uşor peste aşteptările noas­tre. Potrivit estimărilor noastre, pia­ţa de leasing va creşte până la sfâr­şitul anului cu 20%, la 2 mld. de euro, iar în 2017 ritmul de creştere va fi de 15-20%, creştere sustenabilă pe termen me­diu şi lung“, a spus la ZF Live Bogdan Speteanu, preşedintele ALB (asociaţia societăţilor financiare).