Acţiunile Electrica se apropie de maximul postlistare după o creştere a profitului cu 28%

Autor: Liviu Popescu 17.08.2016

Electrica (EL), cel mai mare distribuitor şi furnizor de ener­gie electrică din România, a raportat pentru primul se­mestru profit net de 269 milioane de lei, în creştere cu 28% fa­ţă de prima jumătate din 2015, în pofida reducerii cu 7% a pre­­ţului mediu de vânzare a energiei electrice. Afacerile com­paniei deţinute de stat au urcat uşor la aproape 2,7 mld. lei.

„Rezultatele sunt în contradicţie cu restul sectorului energetic, ceea ce le face să fie cu atât mai interesante pentru investitori, după ce toţi ceilalţi emitenţi mari din BET-NG (indicele bursier al sectorului energetic-n.red.) au publicat profituri în scădere sau chiar pierdere, în cazul Nuclear­electrica“, a explicat Marius Pandele, analist finan­ciar la Prime Transaction.

Preţul acţiunilor Electrica, companie cu o cotă de piaţă  de 39% pe distribuţie şi 22% pe segmentul de furnizare, a urcat cu 8,5% de la începutul anului, în timp ce indicele BET-NG s-a depreciat cu 6,5%. În perioada august 2015-august 2016, acţiunile Electrica au crescut cu 3,7%, în timp ce indicele menţionat s-a depreciat cu circa 18%.

Electrica este printre cei mai mari emitenţi de la BVB, cu 4,5 miliarde de lei capitalizare.