Cris Radu, CEO Adobe România: Am crescut salariile în fiecare an, ţinem pasul cu presiunea din piaţă, dar ne diferenţiem oferind acţiuni angajaţilor

Autor: Adrian Seceleanu 17.08.2016
Subsidiara locală a gigantului american Adobe, unul dintre cei mai mari producători de soft la nivel global, a mărit an de an salariile angajaţilor pentru a ţine pasul cu presiunea puternică existentă pe piaţa locală de resurse umane din IT, dar se diferenţiază în competiţia dură pentru oameni şi oferind acţiuni gratuite la compania-mamă.

„Salariile au crescut în fiecare an la noi. Este o presiune mare pe piaţă şi suntem în linie cu presiunea de pe piaţă“, a declarat într-un interviu pentru ZF Cris Radu, care a preluat în luna iunie conducerea Adobe România. „Noi avem un pachet care se cheamă Total Reward şi care nu este compus doar din salarii. Noi suntem una dintre puţinele companii din România care acordă şi acţiuni şi le acordă pe scară largă, aproape o jumătate dintre ingineri au primit acţiuni, nu trebuie să fii manager sau conducătorul unui grup.

Dacă eşti un inginer sclipitor, ai şanse foarte mari să primeşti acţiuni gratuite. Este uneori un plus faţă de salariu semnificativ, mai ales când acţiunea creşte“.

În acest an preţul acţiunilor Adobe a crescut cu aproape 7%, pentru ultimele 12 luni avansul fiind de aproape 17%, conform datelor de pe bursa americană Nasdaq. În 5 ani, preţul acţiunilor Adobe a urcat cu peste 300%.