România, duşmanul presei

Autor: Gândul 18.08.2016

Cei trei români implicaţi în toată povestea Sky News sunt reţinuţi. Pentru cei trei britanici puşi sub urmărire ce urmează? Vom cere extrădarea lor, ca să-i târâm în nişte celule din Rahova? În definitiv, dacă toată povestea e incriminabilă penal, ei sunt mai vinovaţi şi mai periculoşi decât românii.

Publicaţii mai serioase decât Sky News, ca „The Guardian”, sunt foarte dispuse să taxeze – şi „The Guardian” chiar a făcut-o, înaintea balamucului stârnit de DIICOT şi politicieni - abaterile de la etica jurnalistică ale unor colegi, atunci când acestea se dovedesc intenţionate. Povestea ar fi făcut înconjurul presei britanice, dacă am fi apăsat pe butoanele pe care trebuia apăsat, în linii mari Ofcom (CNA-ul britanic) şi un drept la replică civilizat, care să prezinte concluziile cercetărilor din România.

Problema e însă că că pe lângă apăsatul pe butoane, o serie de politcieni, ambasadorul la Londra, Dan Mihalache, şi DIICOT-ul s-au suit cu picioarele pe întreaga problemă, iar predispoziţia presei britanice de a taxa abateri se va transforma în solidaritate faţă de cei trei jurnalişti britanici. 

Citiţi continuarea pe www.gandul.info